Što očekuje kriptovalute u 2022?

Što očekuje kriptovalute u 2022. godini?

Što očekuje kriptovalute ove godine? Kako će se razvijati usvajanje i prihvaćanje Bitcoina, Ethera i drugih kripto novčića? Arcane Research i The Block, tvrtke za istraživanje blockchaina pokušale su na ova pitanja pružiti odgovore koji zanimaju mnoge.

Što očekuje kriptovalute u ovoj godini?

Protekla je godina u kripto svijetu  bila vrlo turbulentna. Svjedočili smo snažnom proljetnom rastu kriptovaluta do rekordnih vrijednosti i ogromnim dobicima. Velika volatilnost potom je donijela zamjetan pad, da bi se onda u listopadu i studenom oborili novi cjenovni rekordi, praćeni korekcijom na samom kraju godine. Kineska vlada zabranila je rudarenje  kriptovaluta, što je dovelo do jačanja tih  aktivnosti u drugim državama, a El Salvador je legalizirao Bitcoin kao sredstvo plaćanja. Brojni meme tokeni eksponencijalno su rasli i još brže padali a tržište NFT-a (non-fungible tokena) je eksplodiralo.

Ova bi godina, prema predviđanjima dviju gore spomenutih tvrtki, mogla donijeti nekoliko važnih trendova. Kako se Bitcoin često ponaša kao vrsta rizične imovine, u sve je višoj korelaciji s burzovnim indeksima,  smatraju. Stoga, ako tržište dionica nastavi rasti u 2022. godini, rast će i Bitcoin, vjerojatno po još viđim stopama. Ukoliko dionice budu u crvenom, bit će smanjen i potencijal rasta Bitcoina. Predviđa se i da će vrijednost Etheru rasti po još višoj stopi nego Bitcoinu. Baš kao i prošle godine kad je narastao impresivnih 418%, u usporedbi sa 66% rasta Bitcoina. Jedan od razloga je predviđeni porast obujma prodaje NFT-a od kojih većina još uvijek radi na Ethereumovom blockchainu. Nadalje, prognozira se kako će USD Coin preskočiti Tether i postati tržišno najvrijedniji stablecoin. Tome bi moglo doprinijeti intenzivnije uključivanje USD Coina u poslove kreditiranja, koji pružaju visoke prinose. Nakon odobrenja futures Bitcoin ETF-ova, Komisija za vrijednosnice  i burzu SAD-a (SEC) mogla bi ove godine odobriti i Ethereumove futures ETF-ove. Bio bi to još jedan korak prema mainstream usvajanju kriptovaluta.

Što očekuje kriptovalute u 2022?
Prema predviđanjima, 2022. godina bit će dinamična za kriptovalute.                              (izvor slike: banyanhill.com)

Kriptovalute su dostupne i vama

Sve veća popularnost kriptovaluta, odnosno rast stope njihovog prihvaćanja i korištenja rezultira sve većim interesom za njih. Imajući to umu, kriptovalute smo približili građanima – putem  Way2Coin mjenjačnica kriptovaluta. One se,  uz  specijaliziranu mjenjačnicu u Osijeku na adresi Županijska 12, nalaze u više od stotinu poslovnica Auro Domusa širom Hrvatske. Way2Coin mjenjačnica kriptovaluta predstavlja brz i jednostavan način kupnje i prodaje kriptovaluta za gotovinu. Neka to bude vaš siguran ulaz u kripto svijet!