rekordna cijena bitcoina

Rekordna cijena Bitcoina

Rekordna cijena Bitcoina i značajan rast cijena ostalih kriptovaluta obilježili su prethodni tjedan. Cijena Bitcoina uzletjela je preko 68.000 dolara čime je oborila dosadašnji rekord iz travnja. Takozvani „all time high”, najviša cijena u povijesti, popraćena je euforijom među ulagačima. Za sobom je povukla i mnoge druge kriptovalute.

Rekordna cijena Bitcoina – hoće li još rasti?

Vrijednost ove najpopularnije kriptovalute tako se udvostručila od početka godine. Razlog tome može se naći u sve većoj prihvaćenosti Bitcoina kao investicije i kao načina plaćanja. S obzirom na to da su kamatne stope niske, Bitcoin ulagačima predstavlja profitabilnu investiciju s visokim prinosima. Bitcoin su počele prihvaćati neke financijske institucije poput banke BNY Mellon i Mastercarda, ali i Tesle, koja je počela prihvaćati direktne uplate Bitcoina kao načina plaćanja za svoje automobile. 

Još jedan bitan faktor u skoku cijena bio je početak trgovanja Bitcoin futuresima. Fond ProShares Bitcoin Strategy ETF na njujorškoj burzi trgovanje je započeo cijenom od 40 dolara po akciji a dan završio s rastom od pet posto. Uz ogroman interes ulagača, prvi dan ostvaren je volumen trgovanja vrijedan skoro milijardu dolara. ETF omogućuje institucionalnim i malim investitorima pristup Bitcoinu, bez da ga sami moraju kupiti i pohraniti. Baziran je na futuresima (ročnicama), što znači da investitori kupuju i prodaju dionice koje predstavljaju ugovore ‘klađenja’ na buduću cijenu Bitcoina.

Mnogi analitičari smatraju da je ovo tek početak novog „bull run-a” odnosno stampeda cijena prema višim vrijednostima. Očekuju da bi Bitcoin do kraja godine mogao doseći cijenu od 100.000 dolara, što nije nemoguće. Naravno, imajući u vidu veliku volatilnost kriptovaluta, u međuvremenu treba očekivati i korekcije, odnosno privremene padove cijena poput ove recentne.

rekordna ciejna bitcoina
Bitcoin je dosegnuo rekordne vrijednosti

Cryptoexchange by Way2Coin brz je i jednostavan način kupnje i prodaje kriptovaluta za gotovinu. Bitcoin, Ether i više od 20 drugih valuta dostupno je u svim poslovnicama Auro Domusa.