Često me pitaju za bitcoin ether ripple stellar kriptovalute

Česta pitanja o kriptovalutama

Ne postoji najviši iznos transakcije. Zakonski je propisano da se iznosi iznad 70 tisuća kuna ne mogu obavljati gotovinski, već isključivo preko računa. Klijentima se predlaže najaviti planirane transakcije u većim iznosima pozivom na broj 051 585 353.

Postoji. Minimalni iznos transakcije vezan je uz transakcijsku naknadu na blockchainu. Trenutačno je taj iznos 350 kuna za sve kriptovalute osim za Bitcoin kod kojeg je 500 kuna i Ether kod kojeg je 950 kuna minimum.

Da, prilikom kupnje kriptovaluta potrebno je imati instaliran digitalni novčanik (wallet) na koji možemo uplatiti kriptovalute.

Kriptovalute u ponudi dostupne su na našoj stranici. Lista se redovito ažurira, a ponudu je moguće provjeriti i pozivom na broj 051 585 353.

Da. Prema hrvatskoj poreznoj regulativi, zarada ostvarena trgovanjem kriptovalutama smatra se dohotkom od kapitala te se oporezuje. Porez se plaća na razliku između cijene po kojoj je kritpovaluta kupljena i one po kojoj je prodana. Međutim, prodaja kriptovalute dvije godine nakon stjecanja nije oporeziva.

Tržište kriptovaluta je volatilno i sklono čestim promjenama, stoga ne možemo dati preporuku o 

kupnji bilo koje pojedinačne kriptovalute.

Da, ukoliko transakciju obavljate u partnerskim poslovnicama. Naime, poslovnice Auro Domusa su ovlaštene mjenjačnice, stoga su u mogućnosti ponuditi i uplate ili isplate u eurima, kroz dvije transakcije (promjena eura u kune i kupnja kriptovaluta za kune i obratno).

Da, u partnerskim poslovnicama. Auro Domus je ovlašten za otkup i prodaju zlata. Stoga su u mogućnosti ponuditi uslugu otkupa zlata i zamjene dobivenog iznosa za kriptovalute. Jednako tako, u mougćnosti su klijentima koji prodaju kriptovalute omogućiti da dobivena sredstva odmah prenamijene u investicijsko zlato.