Cijena Bitcoina prešla je 50.000 USD

Cijena Bitcoina prešla je 50.000 USD i dosegnula razine na kojima se posljednji put nalazila u svibnju. U velikom pozitivnom zamahu se nalazi većina kriptovaluta.  Bitcoin je krajem ovog tjedna čak skočio i preko 55.000 dolara, a Ethereum prešao važnu granicu od 3.500 dolara. Rastom ne zaostaju ni druge kriptovalute. Među njima se ističe Shiba Inu koja je zabilježila uvjerljivo najveći rast. U samo tjedan dana njena je vrijednost porasla za više od 300%, a veličinom tržišne kapitalizacije prešla je 15 milijardi dolara!

Cijena Bitcoina prešla je 50.000 USD, a kriptovalute su sve traženije

Tržište kriptovaluta nakratko je uzdrmano odlukom Kine da suzbije kripto tržište. Nakon objave kineske Vlade cijene kriptovaluta zabilježile su određenu korekciju. No ona je bila kratkog daha i tržište se brzo oporavilo. Trgovci kriptovalutama u Kini  su se snašli. Kako bi  zaobišli novouvedene zabrane, svoje su trgovanje prebacili na druge platforme za trgovanje i offshore burze. Analiza  tvrtke Coindesk, pokazala je da je Bitcoin u trećem tromjesečju porastao 25 posto a Ether 32 posto.

Rastu cijena kriptovaluta zasigurno su pridonijeli snažna potražnja institucionalnih ulagača te proširenje ponude kripto usluga u financijskim institucijama. Peta po veličini američka banka Bancorp tako je uvela uslugu upravljanja imovinom u kriptovalutama namijenjenu menadžerima za institucionalna ulaganja. Vjetar u leđa kripto tržište je dobilo i uvjeravanjem američkih vlasti da niti ne razmišljaju o potezima poput kineskih.  Dodatno, dotok kapitala u kriptovalute potaknut je i nelagodom ulagača zbog sve jače inflacije.

cijena Bitcoina prešla 50.000 USD
Cijene Bitcoina i ostalih kriptovaluta u uzlaznom su trendu

Soroš ulaže u Bitcoin, a u Way2Coin mjenjačnicama diljem Hrvatske možete i Vi

Ovaj je tjedan odjeknula i informacija da je investitor i milijarder George Soros počeo ulagati u Bitcoin. Izvršna direktorica Soros Management fonda Dawn Fitzpatrick potvrdila je investiciju  i dodala kako vjeruje da Bitcoin predstavlja dobru zaštitu od inflacije ali i mnogo više od toga. “Kriptovalute imaju već preko 200 milijuna korisnika i iz perspektive ulagača sve više postaju mainstream.” – izjavila je.

I Vi možete brzo i sigurno nabaviti Bitcoin kao i i brojne druge kriptovalute. Way2Coin Bitcoin mjenjačnica koja djeluje u poslovnicama Auro Domusa, svakome omogućuje jednostavnu kupnju i prodaju kriptovaluta.