Božićni Bpopust na Bitcoin

Božićni popust na Bitcoin

“Božićni popust na Bitcoin” izraz je kojim su neki  nazvali značajnu korekciju cijene Bitcoina i drugih kriptovaluta, a koja se odvila ovog vikenda. Naime, kriptovalute predvođene Bitcoinom i Ethereumom ‘zaronile’ su na svjetskim tržištima kapitala za oko 20 posto. Mnogi su investitori ovo dočekali kao priliku da po povoljnijoj cijeni nabave vrijedne kripto novčiće.

Božićni popust na Bitcoin: značajna korekcija cijene

Pad cijena većine kriptovaluta započeo je u subotu. Najvažnija kritpovaluta, Bitcoin, izgubio je tijekom subotnjeg jutra na vrijednosti oko 10 tisuća dolara, došavši u jednom trenutku do  42200 dolara. Cijena se trenutno kreće u rangu između 47000 51000 USD. Nešto manje pala je i cijena Ethereuma, druge najveće kriptovalute po tržišnoj kapitalizaciji. Uz pad cijene od 1100 dolara u istom vremenskom razdoblju, spustio se na razinu na kojoj je bio sredinom listopada. Procjenjuje se kako je nagli pad kapitalizacije kriptovaluta posljedica neizvjesnosti uzrokovanih omikron varijantom covida-19 te rastućom nelagodom američkih Federalnih rezervi (Fed) zbog visoke inflacije. Pad cijena pokrenuo je likvidaciju gotovo 1.79 milijardi dolara vrijednih dugih bitcoin futures pozicija u manje od sat vremena. Otvoreni interes na svim futures tržištima pao je s 13,1 na 9,3 milijardi dolara. No, tržišna kapitalizacija kriptovaluta nakon ove korekcije i dalje je vrlo visoka i iznosi respektabilnih 2,3 milijarde dolara.

Božićni popust na Bitcoin
Božićni popust na Bitcoin: značajna korekcija cijena kriptovaluta predstavlja priliku ulagačima

 

Prilika za kupnju kriptovaluta

Tijekom oštrog pada cijena, sigurno utočište ulagačima predstavljao je Tether (USDT). Njegova je vrijednost vezana uz američki dolar, tradicionalno sredstvo smanjenja rizika na tržištu. Neki su ovu korekciju prihvatili kao “uranjeni” božićni dar, odnosno priliku da “kupe pad”. Predsjednik El Salvadora Nayib Bukele, najavio je kupnju 150 BTC-a za oko 48.700 dolara. Salvador je država koja drži Bitcoin u svojoj bilanci i već je koristila prethodne padova na tržištu kako bi povećala portfelj.

Bitcoin kao i brojne druge kriptovalute možete brzo i sigurno kupiti u poslovnicama Auro Domusa kao i u novootvorenoj specijaliziranoj mjenjačnici kriptovaluta Way2Coin u Osijeku. Naša Way2Coin Bitcoin mjenjačnica svakome omogućuje jednostavnu kupnju i prodaju kriptovaluta. U ponudi, koja se stalno osvježava, trenutno se nalazi više od 20 kriptovaluta.